page_banner

MSDS

Lembar Data Keamanan Kimia

BAB 1 IDENTIFIKASI

Jeneng produk:POTASSIUM MONOPERSULFATE.
Jeneng Liyane:Kalium peroksimonosulfat.
panggunaan produk:Disinfektan lan perbaikan kualitas banyu kanggo rumah sakit, rumah tangga, ternak lan akuakultur, disinfektan kanggo perbaikan lemah lan pemugaran / pertanian, pra oksidasi, disinfeksi lan perawatan limbah saka banyu keran / perawatan banyu saka kolam renang lan spa, etchants mikro kanggo industri elektronik, reresik kayu / industri kertas / industri pangan / perawatan anti shrinkage saka wedhus rambute, Kosmetik lan bahan kimia saben dina.

Jeneng supplier:HEBEI NATAI CHEMICAL INDUSTRY CO., LTD.

Alamat supplier:No.6, Chemical North Road, Circular Chemical Industrial District, Shijiazhuang, Hebei, China.

kode pos:052160
Kontak Telp/Fax :+86 0311 -82978611/0311 -67093060
Nomer telpon darurat:+86 0311 -82978611

BAB 2 IDENTIFIKASI BAHAYA

Klasifikasi zat utawa campuran
Toksisitas Akut (dermal) Kategori 5 Korosi/iritasi kulit Kategori IB, Kerusakan Mata Serius/Iritasi Mata Kategori 1, Toksisitas organ target spesifik (paparan tunggal) Kategori 3(iritasi pernapasan) .
Elemen Label GHS, kalebu pratelan pencegahan
MSDS
Tembung sinyal:bebaya.

Pernyataan bahaya:Mbebayani yen ditelan utawa yen dihirup.Bisa mbebayani yen kontak karo kulit.Nimbulake kobong kulit sing abot lan karusakan ing mripat.Bisa nyebabake gangguan ambegan.

Precautionary statement (s): 

Nyegah:Tansah wadah ditutup kanthi rapet.Aja ambegan bledug/asap/gas/kabut/uap/semprotan.Cuci sak tenane sawise nyerahke.Aja mangan, ngombe utawa ngrokok nalika nggunakake produk iki.Gunakake mung ing njaba ruangan utawa ing wilayah sing duwe ventilasi sing apik.Aja ngeculake menyang lingkungan.Nganggo sarung tangan protèktif / sandhangan protèktif / protèktif mripat / rai.
wangsulan:Yen ditelan: Cuci cangkeme.Aja nyebabake muntah.Langsung njaluk bantuan medis darurat.Yen ing KULIT: Copot kabeh sandhangan sing wis kontaminasi.Langsung mbilas nganggo banyu nganti pirang-pirang menit.Cuci sandhangan sing wis kontaminasi sadurunge digunakake maneh.Langsung njaluk bantuan medis darurat.Yen dihirup: Copot wong menyang udhara seger lan tetep nyaman kanggo ambegan.Langsung njaluk bantuan medis darurat.Yen ing mripat: Langsung mbilas nganggo banyu kanggo sawetara menit.Copot lensa kontak, yen ana lan gampang ditindakake.Terus mbilas.Langsung njaluk bantuan medis darurat.Njaluk bantuan medis darurat yen sampeyan krasa lara.Ngumpulake tumpahan.
Lumbung:Tansah wadah ditutup kanthi rapet.Toko dikunci.

Pembuangan:Mbuwang isi / wadhah menyang sesuai karo peraturan nasional.

BAGIAN 3 KOMPOSISI / INFORMASI TENTANG BAHAN

Jeneng Kimia Nomer CAS Konsentrasi
Senyawa Kalium Monopersulfat 70693-62-8

99%

Magnesium Oksida 1309-48-4

1%

 

BAGIAN 4 LANGKAH-LANGKAH PERTOLONGAN PERTAMA

Katrangan langkah-langkah pertolongan pertama sing dibutuhake
Yen dihirup:Yen ambegan, pindhah wong menyang udhara seger.Tansah saluran pernapasan ora ana alangan.Yen angel ambegan, menehi oksigen.
Ing kasus kontak kulit:Copot kabeh sandhangan sing kena kontaminasi, mbilas kanthi banyu sing akeh paling sethithik 15 menit.Langsung njaluk perawatan medis.
Ing kasus kontak mripat:Langsung angkat kelopak mata, mbilas kanthi banyu sing akeh paling sethithik 15 menit.Langsung njaluk perawatan medis.
Yen ditelan:Cuci cangkeme.Aja nyebabake muntah.Langsung njaluk perawatan medis.

Gejala lan efek sing paling penting, akut lan telat:/

Indikasi perawatan medis langsung lan perawatan khusus sing dibutuhake: /

BAB 5 TINDAKAN PEMADAM KEBAKARANS

Media pemadam sing cocog:Gunakake wedhi kanggo punah.

Bahaya khusus sing muncul saka bahan kimia:Geni lingkungan bisa mbebasake uap sing mbebayani.

Tindakan protèktif khusus kanggo petugas pemadam kebakaran:Petugas pemadam kebakaran kudu nganggo alat pernapasan lan sandhangan pelindung lengkap.Evakuasi kabeh personel sing ora penting.Gunakake semprotan banyu kanggo kelangan wadhah sing durung dibukak.

BAGIAN 6 LANGKAH-LANGKAH PENYELESAIAN SENGAJA

Pancegahan pribadi, peralatan protèktif lan prosedur darurat:Aja ambegan uap, aerosol.Aja kontak karo kulit lan mata.Nganggo sandhangan protèktif tahan asam, sarung tangan protèktif tahan asam, kacamata safety lan topeng gas.

Pancegahan lingkungan:Nyegah kebocoran utawa tumpahan luwih akeh yen aman.Aja ngidini produk mlebu saluran.

Cara lan bahan kanggo ngemot lan ngresiki:Evakuasi personel menyang wilayah sing aman, lan kanthi ora ana akses sing diwatesi.Personel respon darurat nyandhang topeng bledug jinis filter priming, nganggo sandhangan protèktif tahan asam lan alkali.Aja kontak langsung karo bocor.Tumpahan cilik: Nyerep nganggo wedhi, jeruk garing utawa awu soda.Sampeyan uga bisa dicuci nganggo banyu sing akeh, lan banyu ngumbah diencerake lan dilebokake ing sistem banyu limbah.kuthah utama: Mbangun causeway utawa trenching asylum.Jangkoan busa, bencana uap sing luwih murah.Gunakake pompa pencegahan bledosan transfer spillage menyang tanker utawa kolektor eksklusif, daur ulang utawa dikirim menyang situs pembuangan sampah.

SECTION 7 nangani lan panyimpenan

Pancegahan kanggo nangani aman:Operator kudu nampa latihan khusus, kanthi ketat netepi prosedur operasi.Saran operator nganggo topeng gas jinis filter priming, proteksi mata, sandhangan protèktif tahan asam lan alkali, sarung tangan protèktif tahan asam lan alkali.Aja kontak karo mata, kulit lan sandhangan.Tansah aliran udara sekitar nalika digunakake Tansah wadah ditutup yen ora digunakake.Aja kontak karo alkali, bubuk logam aktif, lan produk kaca.Nyedhiyakake peralatan geni sing cocog lan peralatan perawatan darurat.

Kahanan kanggo panyimpenan sing aman, kalebu ora cocog:Simpen ing panggonan sing garing, kanthi ventilasi sing apik.Simpen ing suhu kurang saka 30 ° C.Tansah wadah ditutup kanthi rapet.Nangani alon-alon.Simpen adoh saka alkali, bubuk logam aktif, lan produk kaca.Area panyimpenan kudu dilengkapi peralatan perawatan darurat lan wadhah ngumpulake sing cocog kanggo tumpahan.

BAGIAN 8 KONTROL EXPOSURE / pangayoman pribadi

Parameter kontrol: /

Kontrol teknik sing cocog:Operasi kedap udara, ventilasi knalpot lokal.Nyedhiyakake pancuran safety lan stasiun cuci mata cedhak papan kerja.

Alat pelindung pribadi:

Proteksi mripat / rai:Kacamata safety karo tameng sisih lan topeng gas.

Perlindhungan tangan:Nganggo sarung tangan karet sing tahan asam lan alkali.

Proteksi kulit lan awak:Nganggo sepatu safety utawa sepatu safety, contone.karet.Nganggo sandhangan protèktif tahan asam karet lan alkali.
Proteksi ambegan:Kemungkinan paparan uap kudu nganggo topeng gas jinis filter priming.Nylametake darurat utawa evakuasi, disaranake nganggo respirator udara.

BAB 9 SIFAT FISIK LAN KIMIA

Status fisik: bubuk
werna: Putih
mambu:

/

Titik lebur/titik beku:

/

Titik didih utawa jarak didih lan didih awal:

/

Kebakaran:

/

Batas bledosan ngisor lan ndhuwur / watesan sing gampang kobong:

/

Titik nyala:

/

Suhu otomatis nyala:

/

Suhu dekomposisi:

/

pH: 2.0-2.4(10g/L larutan banyu);1.7-2.2 (30g/L larutan banyu)
Viskositas kinematik:

/

Kelarutan:

256 g/L (20°C Kelarutan banyu)

Koefisien partisi n-oktanol/banyu (nilai log):

/

Tekanan uap:

/

Kapadhetan lan / utawa kerapatan relatif:

/

Kapadhetan uap relatif:

/

Karakteristik partikel:

/

SECTION 10 STABILITAS lan REAKTIVITAS

Reaktivitas: /

Stabilitas kimia:Stabil ing suhu kamar ing tekanan normal.
Kemungkinan reaksi mbebayani:Reaksi kasar bisa ditindakake kanthi: Basa bahan sing gampang kobong
Kondisi sing kudu dihindari:Panas.
Bahan sing ora cocog:Alkali, bahan bakar.
Produk dekomposisi sing mbebayani:Sulfur oksida, kalium oksida

BAB 11 INFORMASI TOKSIKOLOGI

Efek kesehatan akut:LD50:500mg/kg (Tikus, Oral)
Efek kesehatan kronis: /
Ukuran toksisitas numerik (kayata perkiraan toksisitas akut):Ora ana data sing kasedhiya.

BAB 12 INFORMASI EKOLOGIS

Keracunan: /
Ketekunan lan degradabilitas: /
Potensi bioakumulasi: /
Mobilitas ing lemah: /
Efek samping liyane: /

BAB 13 PERTIMBANGAN PEMBUANGAN

Cara pembuangan:Sesuai karo departemen pangayoman lingkungan lokal ing pembuangan saka wadhah produk, packaging sampah lan ampas.Hubungi proposal perusahaan pembuangan limbah profesional.Dekontaminasi wadhah kosong.Kiriman sampah kudu dibungkus kanthi aman, diwenehi label kanthi bener, lan didokumentasikake.

SECTION 14 INFORMASI TRANSPORTASI

Nomer UN:UN 3260.
Jeneng pengiriman sing tepat kanggo PBB:CORROSIVE SOLID, ASIDIC, INORGANIC, NOS
Kelas bebaya transportasi:8.
Kelompok pengemasan: II.
Pancegahan khusus kanggo pangguna: /

BAGIAN 15 INFORMASI REGULATOR

pranatan: Kabeh pangguna kudu tundhuk karo peraturan utawa standar babagan produksi safety, panggunaan, panyimpenan, transportasi, muat lan mbongkar bahan kimia mbebayani ing negara kita.
Peraturan babagan Manajemen Keamanan Bahan Kimia Berbahaya (Revisi 2013)
Peraturan babagan Panggunaan Bahan Kimia sing Aman ing Papan Kerja ([1996] Departemen Tenaga Kerja ngetokake No. 423)
Aturan umum kanggo klasifikasi lan komunikasi bahaya bahan kimia (GB 13690-2009)
Dhaptar barang mbebayani (GB 12268-2012)
Klasifikasi lan kode barang mbebayani (GB 6944-2012)
Prinsip klasifikasi klompok kemasan transportasi barang mbebayani (GB/T15098-2008) Watesan pajanan kerja kanggo agen mbebayani ing papan kerja Agen mbebayani kimia (GBZ 2.1 - 2019)
Lembar data safety kanggo produk kimia - Isi lan urutan bagean (GB/T 16483-2008)
Aturan kanggo klasifikasi lan label bahan kimia - Bagean 18: Keracunan akut (GB 30000.18 - 2013)
Aturan kanggo klasifikasi lan label bahan kimia - Bagean 19: Karat / iritasi kulit (GB 30000.19 - 2013)
Aturan kanggo klasifikasi lan label bahan kimia - Bagean 20: Kerusakan mata / gangguan mata sing serius (GB 30000.20 - 2013)
Aturan kanggo klasifikasi lan label bahan kimia - Bagean 25: Toksisitas organ target spesifik paparan tunggal (GB 30000.25-2013)
Aturan kanggo klasifikasi lan label bahan kimia - Bagean 28: Mbebayani kanggo lingkungan akuatik (GB 30000.28-2013)

SECTION 16 INFORMASI LAIN

Informasi liyane:SDS disiapake miturut syarat Globally Harmonized System of classification and Labeling of chemicals(GHS)(Rev.8,2019 Edition) lan GB/T 16483-2008.Informasi ing ndhuwur dipercaya akurat lan nggambarake informasi paling apik sing kasedhiya kanggo kita.Nanging, kita ora nggawe babar pisan babagan kemampuan pedagang utawa babar pisan liyane, nyata utawa diwenehake, babagan informasi kasebut, lan kita ora tanggung jawab amarga panggunaane.Pangguna kudu nggawe investigasi dhewe kanggo nemtokake kesesuaian informasi kanggo tujuan tartamtu.Ing acara ora kita bakal liable kanggo sembarang claims, kapitunan, utawa karusakan saka pihak katelu utawa kanggo ilang bathi utawa khusus, ora langsung, insidental, consequential utawa exemplary kerusakan, Nanging, njedhul saka nggunakake informasi ing ndhuwur.Data SDS mung kanggo referensi, ora nggambarake spesifikasi produk.

Disusun dening Pusat Teknologi Distrik Bea Cukai Shijiazhuang,
Laboratorium Kunci Nasional Klasifikasi, Identifikasi lan Kemasan Bahan Kimia Berbahaya (Shijiazhuang)
Alamat: No. 318, Heping West Road, Shijiazhuang City, Hebei, China 050051 Telp: +86 0311-85980545 Fax: +86 0311-85980541
Perserikatan Bangsa-Bangsa "Sistem Klasifikasi lan Labeling Bahan Kimia sing Harmonisasi Global" (Edisi Revisi Kawolu);
GB / T 16483-2008 Isi Lembar Data Keamanan Kimia lan Urutan Item.